KonMari Jurken Selectie

Posted on 1 min. leestijd

In de video van vandaag laat ik jullie alle jurken uit mijn kast zien (behalve de galajurken, die hangen ergens anders) en ga ik aan de hand van de KonMari methode besluiten welke jurken in mijn kast mogen blijven en welke ik naar de kringloop ga brengen. Het enige keuzecriterium dat ik dus ga hanteren is: Word ik er blij van? Op deze manier heb ik mijn (grotendeels tweedehandse) collectie van 19 jurkjes teruggebracht naar een collectie van 11 stuks en gaan er 8 naar de kringloop!

Ik ben benieuwd of jullie het eens zijn met mijn keuzes!

 

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • Ingrid
  3 november, 2018

  Jeetje wat heb jij veel jurken – zelfs na de selectie!?
  Wat mij opvalt is dat het allemaal redelijk korte jurken zijn , met korte of driekwart mouwen. Hoe draag je die als het herfst en winter wordt??? Ik heb het namelijk altijd heel gauw koud…….
  P.S. Ik miste je vermaakte “tuttige” jurk in het overzicht? Heb je die niet meer? Die vond ik nou juist zo leuk geworden?

  • Sabine
   16 november, 2018

   Hey Ingrid!
   Ja klopt, het zijn eigenlijk allemaal wel korte jurken. Ik ben zelf erg van de dikke maillots en thermoshirtjes eronder en jasjes erop. :)
   En de tuttige jurk heeft inderdaad al in een eerdere KonMari ronde het veld moeten ruimen… Wel naar de kringloop gebracht, dus hopelijk is iemand anders er blij mee geworden. ^^

 • Geertje
  6 november, 2018

  Inderdaad, wat Ingrid zegt, jij hebt een hoop jurkjes!
  Met de meeste keuzes ben ik het wel eens, hoewel ik me niet echt kan indenken bij welke gelegenheid je de glitter Britse vlag aantrekt …
  Hoe dan ook, goed opgeruimd!!

  • Sabine
   16 november, 2018

   Haha nee die Britse vlag is zeker geen praktische jurk, ik heb hem ook nog niet kunnen dragen, maar toch word ik er blij van! ^^ Ik heb hem wel een keer kunnen uitlenen aan een vriendin die naar een popconcert ging met een glitterthema. :)

 • Petra
  15 november, 2018

  Leuk om al die jurkjes te zien. Zelf zou ik het bordeauxrode hobbezak jurkje weg doen en het gevalletje met die zwarte inzetstukken. Ik vind je de tweede grijs-zwarte jurk waanzinnig mooi staan. Jammer dat je die juist weg doet. Misschien is het interessant om eens een andersoortig jurkje te passen. Daarom vind ik de vlaggenjurk juist zo super. Je bent jong en daar passen zo’n hippe kleuren heerlijk bij.

  • Sabine
   16 november, 2018

   Haha die hobbezak is misschien wel mijn favoriete exemplaar! :D
   Maar toch leuk om jouw visie erop te lezen!

 • Nanda
  17 november, 2018

  Wat leuk, het inspireerde mij meteen om met m’n eigen kast aan de slag te gaan.
  Ik vind jouw rode hobbezakjurk prachtig. Minder enthousiast ben ik over de eerste van Emmaus en de groene van Arm. Die zwartwitte van Arm vind ik dan juist weer erg leuk als je het met iets kleurigs combineert, b.v.
  Maar het gaat er natuurlijk ook om hoe het zit. Pasvorm, het gevoel van de stof, het draagt allemaal bij tot blij of niet blij.
  Leuke blog heb je!

  • Sabine
   25 november, 2018

   Wat leuk om te horen, Nanda! Dankjewel! :D