TRASH TALK: Draag ik tweedehands ondergoed!?

Posted on 1 min. leestijd

Oh jongens, wat vind ik dit spannend. Ik plaats vandaag mijn eerste video in een nieuwe categorie: TRASH TALK. In mijn TRASH TALK video’s wil ik met jullie discussiëren over controversiële kringlooponderwerpen. En vandaag begin ik met het onderwerp dat ik zelf toch wel het engst vind om over te praten. In deze video beantwoord ik namelijk een vraag die ik verrassend vaak krijg: draag ik tweedehands ondergoed?
Een aantal jaar geleden schreef ik al over de tweedehands boxershort die ik als korte broek draag, maar nu ga ik dus nog een stapje verder. Tweedehands ondergoed…. dit is wat ik ervan vind:

Klik hier om de video op YouTube te bekijken.

Ik ben heel benieuwd naar jullie mening over tweedehands ondergoed! Deel vooral jouw inzichten in de comments! Alle meningen (mits respectvol verwoord, maar daar heb ik bij jullie het volste vertrouwen in :) ) zijn welkom!

Weten jullie nog andere controversiële onderwerpen die ik zou kunnen bespreken? Ik hoor het graag. :)

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 Comments
 • Anouk
  2 februari, 2018

  Hoi Sabine, ik zou het zelf gewoon kopen. Alleen wat jij zegt, je vindt het niet vaak. In Engeland en Frankrijk zag ik het soms maar in Oslo helemaal niet.
  En ik zou het ook niet kopen als het er al afgedragen uit ziet maar niet uit hygienische overwegingen.

  • Sabine
   11 februari, 2018

   Thanks Anouk! Heel leuk om jouw mening hierover te horen! Woon je nu in Oslo?

 • Ella
  2 februari, 2018

  Wat cool dat je dat doet!
  Ik merk dat ik met een boog om ondergoed heen loop in de kringloopwinkel.
  Inderdaad niet rationeel, want je kunt het prima thuis wassen.
  Ik denk dat het vooral is, dat als het in de kringloop hangt, je niet zeker weet of het helemaal fris is, en dan vind ik het vies om er aan te zitten.
  Maar je zet me aan het denken!

  • Sabine
   11 februari, 2018

   Veel dank voor het delen, Ella! :D Ik kan het me goed voorstellen, dus extra tof dat je zegt dat ik je aan het denken zet! ^^

 • imke
  2 februari, 2018

  Durfal!
  Klinkt allemaal zo logisch wat je zegt en theoretisch zou het kunnen, maar toch zou ik er niet naar omkijken en dus ook zeker niet kopen. Dan ben ik even blij met mijn niet zo gangbare maat en zie ik heeeel weinig ondergoed in mijn maat, hoef ik daar niet over na te denken! Ga even een paar bestellen bij wehkamp.

  • Sabine
   11 februari, 2018

   Haha dankjewel Imke! Ik zou mezelf niet gauw een durfal noemen, dus ik vind het een prachtig compliment! :D
   En goed punt inderdaad, onderbroeken zijn er al niet heel veel te vinden, dus dan is het inderdaad nog lastiger!

 • Ingrid
  4 februari, 2018

  Leuke nieuwe rubriek op je blog!
  Heb zelf al wel b.h.’s in de kringloop gekocht maar nog geen onderbroeken. Niet omdat ik dat niet wil maar omdat je dat niet zo vaak tegenkomt in de winkel. Net als panties en sokken trouwens. Ik zie dat ook meer als “verbruikskleding”;die draag je tot het af of stuk is en dan koop je nieuwe. Ik doe ze niet weg omdat ik er op uitgekeken ben.
  Veel mensen vinden dit soort dingen i.d. vies. Stuur een filmpje mee van refashionista Sheri die op een hele leuke manier laat zien dat dit eigenlijk heel gek is;
  https://youtu.be/zX-uSJbJrKU

  • Sabine
   11 februari, 2018

   Thanks Ingrid!! En wat een briljant filmpje! Ik ben haar meteen gaan volgen! Ik ga dit filmpje ook delen!

 • Petra
  10 februari, 2018

  Stoer dat je dit bespreekt. Ik deel Imke ’s mening. Het is me te kort op de huid. Vanwege hygiëne en ook qua energie van die ander. Daarvoor kies ik dan liever neutraal ondergoed. Door je site kopen mijn man en ik nu wel meer kleding bij de kringloop, dus dat heb je al bereikt! Mogelijk nieuw onderwerp: kleding dragen van een vriend/vriendin. Ik kreeg nml een prachtige jurk van een vriendin die tussen allerlei spullen voor het goede doel zaten. Zelf draag ik die straks met plezier, maar in een klein dorp als het onze is 2e hands bij velen not done.

  • Sabine
   11 februari, 2018

   Wat gaaf om te horen, Petra! Ik voel me vereerd! En ik ben heel benieuwd om meer te leren over de meningen in jouw dorp! Wordt dat dan ook uitgesproken? En hoe reageer je daar dan op? Dat lijkt me niet makkelijk.

   • Petra
    12 februari, 2018

    Mensen van wie ik het niet zou verwachten, zeggen: “ik ga andermans rommel toch niet kopen” of “bij de vlaggetjesdagen van c&a kost het ook niet veel”. Maar met anderen kan ik uren praten over onze vondsten en hoe blij we daar van worden. Fijn dat zo’n jonge frisse meid als jij zo’n leuke website maakt.

    • Sabine
     18 februari, 2018

     Heel erg bedankt! :D
     En toch interessant hè? Dat je dat soort opmerkingen kan krijgen van wie je het niet verwacht!

 • Lisa
  11 februari, 2018

  Ondergoed koop ik gewoon nieuw, puur omdat ik me daar fijner bij voel.
  Maar ik vind het niet raar als mensen dit wel doen. Ik vind het eerder raar dat mensen anderen daar op veroordelen.

  Panty’s zie ik ook weinig in kringloopwinkels liggen en zou ik tweedehands niet snel kopen, maar grappig genoeg heb ik juist wel veel panty’s uit de kringloop! Toen ik bij de kassa stond met allerlei luxe panty’s met mooie versiersels / opengewerkt kant etc. kreeg ik te horen dat een mevrouw met een koopverslaving een heleboel nieuwe kleding had gebracht waaronder de vele panty’s. Voor 50 cent per stuk werden ze verkocht. Zaten nog nieuw in de verpakking. Dan koop ik ze gerust hoor ;)

  • Sabine
   11 februari, 2018

   Wauw, jackpot! :D
   Dank voor je leuke reactie!