Chanel bij de kringloop

door Posted on 1 min. leestijd
Ik was onlangs bij de kringloop Woerden  -een hele leuke kringloopwinkel trouwens- en wat zie ik daar staan: een paar laarsjes van het merk Chanel!  Voor €15,00! Voor schoenen van de kringloop dus misschien wat duur, maar niets dus voor zo’n prachtig paar laarsjes.
Merkkleding is bij de kringloop altijd interessant omdat merkkleding meestal van goede kwaliteit is en dus een tweede leven echt wel verdient, maar designerspullen en zeker haute couture van Chanel kom je helaas niet heel vaak tegen. Dit was dus een geweldige vondst!
Wat toch wel een beetje blijft knagen is de gedachte: is het echt of is het nep. Ik liet de laarsjes zien aan een paar vriendinnen en die waren erover verdeeld. Nou moet ik zeggen dat als je het niet weet, maakt het dan echt uit? Als het al nep Chanel laarsjes zijn dan zijn het prachtig afgewerkte leren laarsjes met een leren voering en een schitterende hak. Sowieso fantastische schoenen dus.
Kan iemand uitsluitsel geven? Hoe  herken je de echte Chanel van de nep?
De laarsjes zijn trouwens maat 36. Daar kom ik met mijn ruime maat 39 echt niet in. Dus toch een miskoop? Nee hoor, mijn (geadopteerde) zusje Tjoe-tjoe heeft maatje 36 en is met haar 1.60 meter dol op laarsjes met hele hoge hakken.  En laat zij nou net in de maand september het een en ander te vieren hebben wat een cadeautje verdient.  Dat brengt me op het volgende: de kringloopwinkel als bron van cadeautjes. Maar daarover weer een volgende keer meer.